0685705712 – trash!

06-85705712 is gebruikt bij internetoplichting
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
IBAN
NAAM v/d oplichter
WOONPL /06-nr
Verhaal
Corni
PS5
700
NL17ABNA0156477789
Mijnals Jay Lethamian DuBeyond Player
Tilburg 0685705712
Man contacteerde me om mijn Playstation 5 te kopen, maar kan alleen via bankoverschrijving betalen. Komt bij mij thuis en doet de overschrijving voor mijn neus. Het komt niet instant op mijn rekening dus ik vraag zijn id-kaart. Heeft hij niet bij en ook geen andere kaart met zijn gegevens op. Hij stelde vervolgens voor om zijn moeder te bellen die een kopie zou doorsturen naar hem. Zijn moeder neemt niet op maar hij blijkt toch een foto van zijn id-kaart te hebben op zijn mobiel. Hier heb ik een foto van genomen en hij zou van 1995 zijn, maar hij zag er niet eens 18 jaar oud uit dus hier begon mijn argwaan al. Vervolgens geeft hij mij zijn telefoonnummer en probeer ik deze te bellen, waarbij hij zegt dat hij geen simkaart bij heeft. Hoe kon hij dan naar zijn moeder bellen? Ik vroeg hem hoe hij dan internet had om de overschrijving te doen, hij zei dat hij wifi had, maar er was geen wifi zonder wachtwoord beschikbaar bij mij thuis. Vervolgens check ik zijn google play store om te zien of de bankieren app hierin staat, maar staat er dus niet in. Het gaat om een fake app, waarbij je geen internet nodig hebt. Heb hem gezegd dat ik de Playstation niet meegeef zolang er geen geld op mijn rekening staat. Hij zei dat ik hem moest contacteren wanneer het erop stond, en dat hij alsnog zou langskomen. Toen hij wegwandelde bleef hij achterom kijken, dus toen wist ik dat het om een oplichting ging.

Hij was zogezegd van Tilburg 2 uur met de trein naar Antwerpen gekomen, maar woont eigenlijk in Antwerpen. Heeft een Nederlands accent. Het gaat om een jongeman met Afrikaanse roots. Lijkt tussen de 18 - 20 jaar oud maximum. Zijn facebook account heeft 60 vrienden en maar 1 foto.

Nooit iets meegeven aan kopers voor je geld daadwerkelijk ontvangen hebt. En vraag altijd om de bankapp te openen via de Google Play Store, zodat je zeker weet dat het om een echte bankapp gaat.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de IBAN-rekeningnummers kan extra info opleveren