Kopen, verkopen, zonder Marktplaats

Marktplaats, wie kent de site niet? Je kan het is zo gek niet bedenken of het is te koop en wordt gezocht op  Marktplaats. Betekent dit ook dat er geen ruimte is voor andere partijen naast Marktplaats? Veel kopers en verkopers zitten min-of-meer vastgebakken aan Marktplaats. Dat is jammer, want er is zoveel meer.

Er zijn markten waar specialisme belangrijk is, noem bijvoorbeeld ; huizen, kunst, auto-occasions, IT-stuf. Op Marktplaats staan veel laptops te koop, heel veel zelfs. Maar door de aanwezigheid van Tweakers.net is Marktplaats hier geen marktleider.  Focus en dienstbaarheid gericht op één doelgroep, daar draait het om.

Zomaar wat alternatieven …. om je spullen te (ver)kopen.

Kleding & schoenen

vinted.nl
Vinted laat je zien hoe geweldig tweedehands kan zijn. Verkoop de kleding die niet meer bij je past. Vind items die je niet meer in de winkelstraat vindt. Vor iedereen die vindt dat goede kleding een lang leven verdient.

unitedwardrobe.com
Erg leuk. Mooie presentatie, fijne zoek en selectie mogelijkheden en vooral veilig! United Wardrobe betaalt de verkoper niet uit voordat jij het product ontvangen hebt.

The Next Closet
Verrassend! Verkoop je merkkleding veilig online, verdien aan je garderobe en draag bij aan een duurzamere wereld. Verkoop je designerkleding binnen no-time via The Next Closet.

Auto/motor — verkopen

autoscout24.nl/auto-verkopen (*
Het plaatsen van verkoopadvertenties kan gratis en verloopt gemakkelijk en lekker snel. Bij de gratis advertentie mag je 15 foto’s plaatsen. De looptijd is onbeperkt.

autotrack.nl/auto-verkopen (*
Netjes, gemakkelijk, snel en kan gratis.

speurders.nl/autoverkopen (*
Snel en gratis via een advertentie op Speurders.nl. Hier zit je goed. Je auto te koop aanbieden op Speurders.nl is altijd gratis

(* Zelf online verkopen lijkt gemakkelijker dan het is. Onderschat het niet. Zodra je op “plaats advertentie” hebt geklikt loopt je mailbox vol met berichten van vage types. Uiteindelijk maak je een telefonische afspraak met ene “Peter”, daarna komen er wat figuren aan de deur die wel erg duidelijk geen “Peter” heten. Het bod dat je per mail kreeg zijn ze vergeten en is slechts het begin van de onderhandeling.

⭐ autovendi.nl De beoordelingen van gebruikers zijn positief. Men biedt gemak, duidelijkheid en “geen gedoe”. Daar valt zeker iets voor te zeggen, zelf via Marktplaats etc. een auto verkopen is niet zo gemakkelijk als het lijkt.

ikwilvanmijnautoaf.nl
Mnnn … valt mee. Na invoeren van kenteken, km-stand en (fake)mailadres krijg je direct een prijs in beeld. meteenautoverkopen.nl idem … maar vermelden/geven je een lagere marktprijs.

Occasion auto/motor — kopen

autoscout24.nl
Ben je op zoek naar een auto? Kijk dan zeker even op deze website. Veel, heel veel aanbod van handelaren/dealers en ook particulieren. Zoek je een specifiek model dan is het re regelen dat je het nieuwe aanbod per e-mail ontvangt.

mobile.de
Voor de snuffelaars die zoeken naar een leuke deal is het handig om hier eens rond te kijken. Er is een beperkt aanbod van NL handelaren. Duitse auto’s, vooral van particulieren, zijn vaak erg aantrekkelijk geprijsd. Importeren is écht gemakkelijk te regelen, zie o.a. importautos.nl

speurders.nl
Hier is veel te vinden. Ruime keus en eenvoudig zoeken naar je nieuwe occasion.

gebruikteauto.nl
Ze scoren “Website van het jaar 2017”, het is mij echter een godsraadsel hoe ze dat geregeld hebben. De site is irritantttt trrrrraa….aaa….aa..ggg. Query’s lopen niet lekker en het staat stijf van de advertenties.

autokopen.nl
Leuke website. Snel en gemakkelijk zoeken. Het aanbod is niet giga maar toch vaak voldoende keus.

Auto-onderdelen — zoeken+vinden

onderdelenzoeker.nl of de onderdelenlijn.nl
Gewoon …. lekker safe, je spulletjes rechtstreeks bestellen bij hardwerkende mensen die hun zaakjes netjes afhandelen.

Kunst & design

kunstveiling.nl
Mooie presentatie met goede zoekfunctie. Open en eerlijk.  “Een vertrouwd adres” en dat klopt, de pay-off zegt genoeg.

catawiki.nl
Wekelijkse veilingen met bijzondere objecten

Laptops, PC’s, Games, Consoles, Smartphones, Drones, Camera’s & whatever electronics

tweakers.net
Super site. Nieuws, reviews en tips samen met vraag & aanbod. Van de verkopers zie precies wat er eerder is verkocht. Ook van elke verkoper een⭐⭐ beoordeling door kopers. Lezen is weten, dat maakt de kans dat je het schip in gaat een heel stuk kleiner.

tweedehands.net
In de schaduw van het grote Marktplaats. Meer aanbod dan je verwacht én het plaatsen van advertenties is gratis.

Allerlei, van alles en nog wat

⭐ speurders.nl.
Gratis adverteren. Dik de grootste concurrent van MP, maandelijks meer dan 2.4 miljoen unieke bezoekers.

⭐ tweedehands.net
In de schaduw van het grote Marktplaats. Meer aanbod dan je verwacht én het plaatsen van advertenties is 100% gratis.

⭐ marktplaza.nl
Klein maar fijn. Hier kom je verrassende voordeeltjes tegen.

❤️ gratisaftehalen.nl
De naam zegt genoeg. Ach …. aardig, toch.

⚫ 2dehands.nl / tweedehands.nl / 2dehands.be /
kapaza.nl / secondemain.fr / 2ememain.be
Éen pot nat, allemaal eBay. Precies zoals Marktplaats. Uhhh … ik heb er niks mee.

Fiets nieuw of gebruikt

fietskeus.nl
Ziet er wel redelijk strak uit. Zoeken is gedoe maar … er zijn leuke koopjes te vinden.

Tickets — kopen/verkopen

ticketswap.nl
Mijn number 1. Gecontroleerde verkopers, geen woekerprijzen. Eerlijke business. Als je eenmaal weet hoe het hier werkt, dan laat je je niet meer naaien door een Marktplaatsverkoper.

viagogo.nl
Verrassend leuk en internationaal. Zoek je een ticket voor Burning Man? Hier heb je misschien kans om te scoren. Stijve prijzen, dat wel.

tickettack.nl
Voor wie weet wat ie wil is het zoeken prima te doen. Zomaar wat rondstruinen gaat nogal moeizaam. Gecontroleerde verkopers, geen woekerprijzen.