Meldpunt voor Marktplaats oplichting

Vooraf heb je goede afspraken gemaakt. Netjes betaald en dan … en dan …. dan hoor je niks meer. Marktplaats oplichting! Veel is er niet aan te doen, helaas.
De Politie heeft andere prioriteiten, de banken verschuilen zich achter de privacy wetgeving en Marktplaats kan het al helemaal niks bommen.

Waarom internetoplichting hier melden?
 • Een nieuwe melding (+IBAN+waarschuwing) plaatsen we zo snel mogelijk online en worden dan direct vindbaar mer Google. Andere slachtoffers worden misschien nog net op tijd gewaarschuwd.
 • Melden geeft je misschien een ietsje beter gevoel. De IBAN van de oplichter + waarschuwing staan bovenaan in Google. En de oplichter baalt want de IBAN-rekening is dan vrijwel onbruikbaar.
 • Rechtstreeks melden bij Marktplaats is niet mogelijk. Bij MP kiest men voor de gemakkelijkste weg en wacht men lekker rustig op actie van de Politie.
 • Aangifte doen bij Politie.nl is belangrijk maar verwacht er niet te veel van.
  Er zijn 3 (drie!) aangiftes nodig voordat men een waarschuwing geeft bij het zoeken via Politie.nl . Het lijkt me dat men die “vanaf drie-norm” ook hanteert bij het verstekken van info aan Marktplaats.
 1. verplicht veld
 2. verplicht veld
 3. verplicht veld
 4. verplicht veld
 5. verplicht veld
 6. verplicht veld
 7. verplicht veld
 8. e-mail

 

Doe ook aangifte !
Via Politie.nl is een aangifte is zo gefixt.