NL06BUNQ2053584629 – hij neemt de telefoon niet op

Melding ; NL06 BUNQ 2053 584629
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
d33f
Chomecast ultra
41,75
1985-01-09
L.Kion
Heerlen
Chromecast ultra gekocht via Marktplaats. Betaalt via een Bunq betaallink. Later op de dag helaas informatie gevonden waarbij blijkt dat oplichters vaak Bunq gebruiken om mensen op te lichten.

Met dit gegeven een ander account aangemaakt op Marktplaats en zag dat het zojuist door mij gekochte artikel nog steeds beschikbaar was. Uiteindelijk weer een deal kunnen sluiten met de verkopen maar uiteraard deze keer niet betaald en een screenshot gemaakt van de chat.

Toen weer ingelogd met mijn eigen account en de verkoper geconfronteerd met het gegeven waarbij hij openlijk toegaf al jaren professioneel op te lichten (zie bijlage).

Blijkbaar kan men in Nederland dus goed geld verdienen door gebruik te maken van de volgende zaken:

* Gehackt Marktplaats account met een registratie van enkele jaren
* Bunq accounts aangemaakt met nep ID's
* Gebruik maken van 4G pre-paid Lyca simkaartjes + VPN om niet getraceerd te worden
Regeling
Chromecast ultra
41,85
1985-01-09
Hulst
Heerlen
Chromecast ultra gekocht via Marktplaats. Na betaling via Bunq kwam ik helaas te laat de nodige verhalen over oplichting tegen.

Hierna heb ik via een ander account gereageerd op hetzelfde artikel (terwijl hij eigenlijk aan mij verkocht zou zijn). Ook hier een betaallink ontvangen en toen wist ik dus dat ik opgelicht was.

Met dit gegeven heb ik vervolgens de verkoper aangesproken onder mijn eigen account en hier ga hij openlijk toe dat hij al jaren aan professionele oplichting doet en hierbij 4G pre-paid kaartjes van Lyca gebruikt (om zijn identiteit te verhullen).


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers of IBAN kan extra info opleveren