NL16INGB0525562028 – loeder

Melding ; NL16 INGB 0525 562028
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Muhammet U.
PlayStation 4
130
2022-06-07
van Dijk / Hoekstra
Vlissingen en Zaandam
Via Marketplace (Facebook) een PlayStation 4 gevonden van 130 euro in Zaandam.
Contact gelegd met verkoper Judith van Dijk. Ze scheen in Vlissingen te wonen (hetgeen ook op haar profiel stond.
Opvallend aan haar profiel was dat ze geregistreerd stond Mirthe Hoekstra. Op Facebook kan iedereen zijn/haar profiel naam veranderen. Maar niet de naam die je opgeeft om je profiel te registreren. Klik op meer informatie en je vind deze naam.
Contact verliep snel en soepel. Ze kan goed typen en haar woorden overbrengen. Maar opvallend is dat ze 'maar' 16 vrienden heeft. En toevallig allemaal van allochtone afkomst terwijl zij Nederlandse is. Ik ben zelf van Turkse komaf en dit vond ik behoorlijk opvallend.
Zo gezegd zo gedaan wilde ze op mijn verzoek de PS opsturen. Ze zou het binnen 30 minuten samen met haar zoon (rond 11 uur nota bene) op de post doen. Ik dacht 'heeft je zoon geen scool'?
Ik kreeg een Tikkie terwijl ik om haar IBAN gegevens vroeg en volledige naam die aan deze account was gekoppeld. Ook wilde.ik een snelle video chat voeren om te kijken of haar gezicht overeen kwam met de foto.
Toen kreeg ik een vertrouw-je-me-niet-verhaal. Ondertussen had ik haar beide namen getypt in Google en bij een kwam deze site naar voren. iemand had kennelijk al een klacht ingediend. Fijn! En dan aan diegene!

Toen ik haar.met deze site confronteerde en dat iemand genaamd Mirthe Hoekstra als oplichter stond beschreven gaf ze aan Judith te heten. Ik stuurde een screenshot van haar echte profiel profielnaam genaamd Mirthe en dat ik haar gegeven had overhandigd aan de politie inclusief haar tikkie link. Toen werd het stil.

Heb ook via Facebook en Marketplace van Facebook een klacht ingediend van oplichting.
Conduit
Koop van racestuur PS
80
2021-12-26
Mirthe Hoekstra
Vlissingen
Doet zich voor als moeder die voor haar zoontje spullen verkoopt. Zet ook PS4 op Marketplace met daarbij verkocht...dus weinig wantrouwen. Geeft aan spullen te willen opsturen. geeft zelfs haar eigen adres in Vlissingen (Fake adres). Na betaling geeft ze aan het te opsturen maar daarna niets..... Vragen om Track en Trace geen reactie...
Tony
Logitech g29
80
2021-10-15
Mirthe Hoekstra
Zaandam
Ik wou een race stuur kopen voor op de PS4 en pc. Ik had toen dit account gevonden die het verkocht voor een lage prijs. Maar na dat ik betaald had bleek de persoon de verzoek niet te hebben ontvangen. Toen ik erover begon te praten, reageerde de persoon niet meer. Jammer genoeg had ik de account niet gecontroleerd. Enige wat ik nog weet was dat de tikkie verzoek zei dat emanuela blij was met de betaal verzoek.
kayan
facebook
40
2021-10-14
Hoekstra
Zeeland 0657630342
opgelicht via marktplaats, door ene 'Mirthe Hoekstra ' voor een stuur voor de pc. totaal was de prijs 80,- heb een regeling kunnen treffen door verzenden dat ik de helft zal betalen en bij ontvangst de overige 40 euro zal betalen. maar helaas te laat het rekening nummer opgezocht... je raad het al geen reacties meer op me vragen.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers of IBAN kan extra info opleveren