NL17ABNA0156477789 – bijna wekelijks een oplichter

Melding ; NL17 ABNA 0156 477789

Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Penguin
Iphone verkoop
1000
2023-11-16
Theo M
Weesp
Jongen van 16 kwam bij mij thuis om een iphone van mij te kopen. We deden de betaling door direct over te maken. Hij liet mij zijn app zien wat vrij overtuigend op de ABN AMRO app leek en de transactie. Maar al gauw leek het heel raar. Dus vertelde ik hem zolang ik het bedrag niet zie. Krijgt ie het niet mee. Hij zette mij onder druk door te zeggen dat zijn moeder buiten op hem wachtte. Uiteindelijk is de verkoop niet doorgegaan en is hij met lege handen naar huis gegaan met zijn zgn. Moeder. Transacties zijn direct en onmiddelijk. Check altijd je eigen rekening
Corni
PS5
700
2021-07-06
Mijnals Jay Lethamian DuBeyond Player
Tilburg 0685705712
Man contacteerde me om mijn Playstation 5 te kopen, maar kan alleen via bankoverschrijving betalen. Komt bij mij thuis en doet de overschrijving voor mijn neus. Het komt niet instant op mijn rekening dus ik vraag zijn id-kaart. Heeft hij niet bij en ook geen andere kaart met zijn gegevens op. Hij stelde vervolgens voor om zijn moeder te bellen die een kopie zou doorsturen naar hem. Zijn moeder neemt niet op maar hij blijkt toch een foto van zijn id-kaart te hebben op zijn mobiel. Hier heb ik een foto van genomen en hij zou van 1995 zijn, maar hij zag er niet eens 18 jaar oud uit dus hier begon mijn argwaan al. Vervolgens geeft hij mij zijn telefoonnummer en probeer ik deze te bellen, waarbij hij zegt dat hij geen simkaart bij heeft. Hoe kon hij dan naar zijn moeder bellen? Ik vroeg hem hoe hij dan internet had om de overschrijving te doen, hij zei dat hij wifi had, maar er was geen wifi zonder wachtwoord beschikbaar bij mij thuis. Vervolgens check ik zijn google play store om te zien of de bankieren app hierin staat, maar staat er dus niet in. Het gaat om een fake app, waarbij je geen internet nodig hebt. Heb hem gezegd dat ik de Playstation niet meegeef zolang er geen geld op mijn rekening staat. Hij zei dat ik hem moest contacteren wanneer het erop stond, en dat hij alsnog zou langskomen. Toen hij wegwandelde bleef hij achterom kijken, dus toen wist ik dat het om een oplichting ging.

Hij was zogezegd van Tilburg 2 uur met de trein naar Antwerpen gekomen, maar woont eigenlijk in Antwerpen. Heeft een Nederlands accent. Het gaat om een jongeman met Afrikaanse roots. Lijkt tussen de 18 - 20 jaar oud maximum. Zijn facebook account heeft 60 vrienden en maar 1 foto.

Nooit iets meegeven aan kopers voor je geld daadwerkelijk ontvangen hebt. En vraag altijd om de bankapp te openen via de Google Play Store, zodat je zeker weet dat het om een echte bankapp gaat.
Jan b
Telefoon
000,00
2020-03-09
Kristan tom peterse
Veenendaal 0617466281
Meneer bood 335 voor mn telefoon. Stuurde me keurige bankoverboeking maar ik kreeg argwaan omdat je niet van een spaarrekening naar een lopende rekening kunt boeken. Zijn smoes was dat het een zakelijke rekening was. Contact met abn amro gehad en zeiden gelijk dat ik opgelicht was. Telefoon heb ik inmiddels verstuurd moet dinsdag in veenendaal aankomen.
Dit zijn zn gegevens:
Zuiderkruis 80, 3902 XB Veenendaal op de naam Kristan Peterse
jeff
niets
0
2020-01-28
AA
utrecht 0684794406
ik ben een verkoper op marktplaats nou kreeg ik iemand die geintreseerd was in een product
en of ik het kan verzenden dus ik zeg zal ik een betaal verzoek sturen nee uw rekeningnr en naam graag dus ik dat gegeven volgende dag krijg ik fotos te zien met dat de betaling is geslaagd nou weet ik dat abna bij ing er per direct op moet staan en dit was niet het geval neppe betaal ap dus en dit is eigelijk gewoon een rekenmachine gelukkig ben ik op de hoogste van deze oplichting.
Datum checken
Niets
0
2020-01-24
Denny van veen
Glanerbrug 0684650129
Wou iets kopen via Marktplaats en iemand anders zou het voor hem ophalen. Schermafbeeldingen gekregen waarin hij “aantoont” het geld over gemaakt te hebben. Echter perfect afgeronde bedragen en een datum van een poos terug ipv vandaag hebben hem door de mand laten vallen. Toen hij erop aangesproken werd, zei hij dat dat aan de datum van zijn telefoon lag. Iban nummer was toen al gecheckt en hier gevonden.
Omega seller
Verkoop Omega horloge
000,00
2019-12-17
Jansma en Volkert
Pastoor op heijstraat , Venlo
Ik verkoop een omega-horloge op 2de hands. Op 17/12/2019 wordt ik door de betrokkene aangeschreven dat hij dit horloge wil aankopen en met dat ie woonachtig is in NL. (Ik in België) is hij meteen tevreden met een verzending. Hij vraagt me om meteen te verzenden wat door de hogere prijs niet doorgaat natuurlijk. Ik krijg prachtige schermafdrukken van z'n pc-banking waarbij de betaling zogenaamd gebeurd is. De volgende dag stuurt ie me de vraag of het horloge al verzonden is en of ik hem niet in de maling neem want dat ie al meermaals het slachtoffer is geweest van oplichters. Vandaag heb ik m'n bank gecontacteerd en daar is niets van deze zogenaamde betaling op te merken. Ik ben even wat gaan Google(n) en ben zowel op naam als op z'n rekeningnummer op negatieve publicaties terecht gekomen. Hij blijkt een meester oplichter die gelukkig bot vangt in z'n poging.
bootcamp
Verkoop balmain broek
000,00
2019-12-17
Otter
Utrecht
Ik ben verkoopster van balmain spijkerbroek. Ging akkoord met gevraagd bedrag. Zij 3 keer straks maak ik over ben aan hwt werk. Vroeg iedere keer wilt u gelijk opaturen na (nep) foto’s bewijs overmaking. Ik dacht wacht toch met versturen. Ze vroeg nog een keer wilt u gelijk versturen. Toch gewacht 4 dagen geen geld en gelukkig niets verstuurd. Ik verkoop mijn mooie kleding merken op marktplaats dit jaar bijna wekelijks een oplichter echt waar. Marktplaats is blij dat ik ze aan geef. Maar echt wekelijks.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers kan extra info opleveren