NL17ABNA0156477789 – bijna wekelijks een oplichter

Melding ; NL17 ABNA 0156 477789

Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Jan b
Telefoon
000,00
2020-03-09
Kristan tom peterse
Veenendaal 0617466281
Meneer bood 335 voor mn telefoon. Stuurde me keurige bankoverboeking maar ik kreeg argwaan omdat je niet van een spaarrekening naar een lopende rekening kunt boeken. Zijn smoes was dat het een zakelijke rekening was. Contact met abn amro gehad en zeiden gelijk dat ik opgelicht was. Telefoon heb ik inmiddels verstuurd moet dinsdag in veenendaal aankomen.
Dit zijn zn gegevens:
Zuiderkruis 80, 3902 XB Veenendaal op de naam Kristan Peterse
jeff
niets
0
2020-01-28
AA
utrecht 0684794406
ik ben een verkoper op marktplaats nou kreeg ik iemand die geintreseerd was in een product
en of ik het kan verzenden dus ik zeg zal ik een betaal verzoek sturen nee uw rekeningnr en naam graag dus ik dat gegeven volgende dag krijg ik fotos te zien met dat de betaling is geslaagd nou weet ik dat abna bij ing er per direct op moet staan en dit was niet het geval neppe betaal ap dus en dit is eigelijk gewoon een rekenmachine gelukkig ben ik op de hoogste van deze oplichting.
Datum checken
Niets
0
2020-01-24
Denny van veen
Glanerbrug 0684650129
Wou iets kopen via Marktplaats en iemand anders zou het voor hem ophalen. Schermafbeeldingen gekregen waarin hij “aantoont” het geld over gemaakt te hebben. Echter perfect afgeronde bedragen en een datum van een poos terug ipv vandaag hebben hem door de mand laten vallen. Toen hij erop aangesproken werd, zei hij dat dat aan de datum van zijn telefoon lag. Iban nummer was toen al gecheckt en hier gevonden.
Omega seller
Verkoop Omega horloge
000,00
2019-12-17
Jansma en Volkert
Pastoor op heijstraat , Venlo
Ik verkoop een omega-horloge op 2de hands. Op 17/12/2019 wordt ik door de betrokkene aangeschreven dat hij dit horloge wil aankopen en met dat ie woonachtig is in NL. (Ik in België) is hij meteen tevreden met een verzending. Hij vraagt me om meteen te verzenden wat door de hogere prijs niet doorgaat natuurlijk. Ik krijg prachtige schermafdrukken van z'n pc-banking waarbij de betaling zogenaamd gebeurd is. De volgende dag stuurt ie me de vraag of het horloge al verzonden is en of ik hem niet in de maling neem want dat ie al meermaals het slachtoffer is geweest van oplichters. Vandaag heb ik m'n bank gecontacteerd en daar is niets van deze zogenaamde betaling op te merken. Ik ben even wat gaan Google(n) en ben zowel op naam als op z'n rekeningnummer op negatieve publicaties terecht gekomen. Hij blijkt een meester oplichter die gelukkig bot vangt in z'n poging.
bootcamp
Verkoop balmain broek
000,00
2019-12-17
Otter
Utrecht
Ik ben verkoopster van balmain spijkerbroek. Ging akkoord met gevraagd bedrag. Zij 3 keer straks maak ik over ben aan hwt werk. Vroeg iedere keer wilt u gelijk opaturen na (nep) foto’s bewijs overmaking. Ik dacht wacht toch met versturen. Ze vroeg nog een keer wilt u gelijk versturen. Toch gewacht 4 dagen geen geld en gelukkig niets verstuurd. Ik verkoop mijn mooie kleding merken op marktplaats dit jaar bijna wekelijks een oplichter echt waar. Marktplaats is blij dat ik ze aan geef. Maar echt wekelijks.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers kan extra info opleveren