NL25TRIO0788925032 – oplichter mag zoveel mogelijk sporen uit wissen

Melding ; NL25 TRIO 0788 925032
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Chris
Koptelefoon
150
2020-05-07
Martin Akkerman
Leeuwarden
Het bekende verhaal: prijs afgesproken, inclusief verzendkosten. Ik heb vooraf via internet gecheckt of bij de overhandigde gegevens (naam, woonplaats, IBAN) een oplichter bekend was. Dat was niet het geval. De verkoper maakte een betrouwbare indruk in de communicatie. Hij was ook al 12 jaar actief op Marktplaats. Hij zou het pakket meteen na betaling verzenden. Ik heb vervolgens betaald. Ik kreeg nog wel de melding van ING dat een IBAN van rekeningen bij de Triodos-bank niet kon worden gecontroleerd. Eigenlijk had ik toen moeten stoppen.... Na de betaling ben ik boodschappen gaan doen. Toen ik terug kwam heb ik de verkoper nog gemaild en gevraagd de trackinggegevens te sturen. Daar kreeg ik geen antwoord op. Toen ik zijn profiel vervolgens nog een keer bekeek waren al zijn (4) advertenties verdwenen. Ik heb direct Marktplaats en de Triodos-bank een bericht gestuurd. 4 dagen later nu en van geen van beide iets gehoord. Bij de politie moet je tegenwoordig zelfs 5 dagen wachten om aangifte te mogen doen. Dat is waarschijnlijk om de oplichter zoveel mogelijk kans te geven sporen uit te wissen. Maar ik ga morgen uiteraard aangifte doen.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers of IBAN kan extra info opleveren