NL44BUNQ2091581658 – foute boel

Melding ; NL44 BUNQ 2091 581658
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
salmpie61
medewerker fraudehelpdesk
14700
2023-05-31
ter Braak
gebeld door fraudehelpdeskmedewerker met de melding dat mijn telefoon was geïnfecteerd met malware. Omdat ik internetbankier met mijn mobiel stonden er overboekingen klaar naar een Roemeense rekening. Advies om alle gelden op geïnfecteerde spaarrekeningen veilig te stellen op betaalrekening. Vervolgens deze "betaalopdrachten" zelf te doen, zodat zij deze konden annuleren en mijn banksaldo hetzelfde zou blijven. Telefoon op site van de helpdeskfraude gebeld voor check. Zij konden dit niet zien, maar gaven aan dat ze mijn melding zagen binnenkomen. Ondertussen meerdere namen van haar, leidinggevende en collega's gecheckt op LinkedIn. Zag er allemaal professioneel uit. Veel controlevragen gesteld. Uiteindelijk ben ik vreselijk opgelicht en alle geld kwijt. Ik heb mijn bank gebeld om te melden en een afspraak gemaakt bij de politie voor aangifte. Ook gemeld bij fraudehelpdesk.nl


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers of IBAN kan extra info opleveren