NL49RABO0332860396 – 0687883861 – Fratello – how low can you go ?

extra info: veelpleger ... !
Melding ; NL49 RABO 0332 860396  +  06-87883861
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Stom geweest
Fanatec F1 stuur
306,95
2020-07-28
M.
Heerlen
Ik zocht een Fanatec F1 stuur voor de PS4. Deze persoon had het zogenaamd. Ik kon het ophalen of laten versturen en aangezien Heerlen (waar deze persoon zogenaamd zou wonen) nogal ver weg was besloot ik het te laten versturen. Uiteraard toen het IBAN nummer nog gegoogled maar toen waren er nog geen meldingen bekend dus ging er vanuit dat het goed zou zijn. Ik had 2 dagen eerder iets anders gekocht via Marktplaats en netjes ontvangen. Met volste vertrouwen in de medemens nam ik weer de gok om iets te laten versturen. Na het geld over te hebben gemaakt werd ik genegeerd en volgende dag aangifte gedaan bij de politie. Ik had moeten doorhameren op gelijk oversteken functie echter had ik, mede doordat ik het andere pakketje (weliswaar van iemand anders) ook netjes had ontvangen, in mijn enthousiasme besloten om de gok te nemen. Mensen, doe alsjeblieft aangifte zodat de politie dit gaat oppakken (zie nu al meerdere gedupeerden dus hebben te maken met een veelpleger).
Domper
Aankoop paardrijden cap
160,00
27 aug 2020
Y. Tecleab
Makkum 0687883861
Frantollino reageert op advertenties "gevraagd" . Aardige communicatie met mijn dochter, wil aangetekend verzenden, maar levert niet. 06 staat doorgeschakeld naar automatische voicemail machine.
Ik ben dom
Ik zocht iets
335
2020-07-26
Fratello of Y Tecleab
Axel
Zegt te hebben wat jij wil, maar woont ver en levert niet. De fake naam kan enigszins kloppen met de fake woonomgeving (werk/studie).
Was te enthousiast, ben er ingestonken terwijl het al niet goed voelde.. Had nog de account/naam/rekeningnummer gecheckt, maar net even niet goed genoeg doorgezocht op de Marktplaats gebruikersnaam (is hier al een melding over). Ook zag ik even niet dat de foto van het product gewoon van google kwam, terwijl ik dat wel had gecheckt. Zoals gezegd, ik was enthousiast, ik had een goede dag en ik handelde te snel.
Domgeweest
Gezocht
000,00
2020-07-27
Fratello Y Tecleab
Axel
Ik zocht iets. De persoon 'had' het. Had nog gekeken of de foto van google kwam, maar net overheen gekeken. Zag dus later pas dat de foto idd niet door de persoon gemaakt was. MP gebruikersnaam nog via internet gecheckt, maar ook net niet goed genoeg gekeken, was namelijk al een melding van hier. Kortom ik vond het allemaal al een beetje raar, maar ik ben alsnog dom geweest. Ik had een goede dag, ik was enthousiast en besloot iemand te vertrouwen. Had ik nu maar naar mijn eigen advies om gelijk over te steken geluisterd.
Je krijgt ook een naam en volledig adres om je vertrouwen nog meer te wekken. De naam kan ongeveer 'kloppen' met het adres (werk/studie in de buurt). Ook dit had ik bekeken.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers of IBAN kan extra info opleveren