NL58SNSB0772815089 – 0649238081 – Bijna opgelicht

Melding ; NL58 SNSB 0772 815089  +  06-49238081

Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Robbie
Ereader Kobo Aura One
100
10/10/2018
R
Dalen
Contact gehad met een oudere dame, die voor het eerst op marktplaats was. De Ereader was gekocht voor haar man, maar die kon er niet mee omgaan. De Ereader zou 9 maanden oud zijn.Ik heb voorgesteld om gebruik te maken van gelijk oversteken. De volgende dag zei ze terughoudend te zijn om haar gegevens via het storten van 1 cent aan marktplaats te geven. Ik kreeg van haar een betalingsverzoek
waaraan ik heb voldaan. Daarna geen contact meer gehad.
Lucas
Kobo aura one
74
24/09/2018
Munts
Hendrik Ido ambacht
Ik ben er helaas ingetuind. Het werd pas verdacht nadat ik geen bericht ontving van verzending. Moeilijk met betaalverzoek sturen ze had problemen met haar telefoon
Bijna opgelicht
Kobo aura one
65
24/09/2018
Munts RAW
Hendrik Ido Ambacht 0649238081
Ik zag een Kobo Aura op Marktplaats voor 65 euro te koop aangeboden. Op het account van de verkoper stond bijna geen informatie, en ik hoefde niet te bieden op de e-reader. Toen ik contact opnam, mocht ik hem gewoon kopen, maar de verkoper wilde het contact via WhatsApp laten verlopen. Daar ging ik mee akkoord, maar ik had er een slecht gevoel over, ook omdat de prijs van de e-reader eigenlijk te mooi was om waar te zijn. Hij gaf me z'n bankrekeningnummer en de naam die daarbij hoorde (Munts RAW). Omdat ik twijfelde, heb ik z'n naam gegoogeld, en kwam ik op deze site z'n naam tegen.
M'n man zocht hierna contact met de verkoper om te kijken of hij de e-reader ook kon kopen, en ja hoor: hij zou de volgende dag op de bus gaan, net als bij mij. Als we eerst maar betaalden en een betaalbevestiging stuurden. Dat bewees dus nogmaals dat het om een fraudeur ging. Ik heb Marktplaats meteen ingelicht. Z'n account is per direct verwijderd. Ik ben blij dat ik het geld nog niet had overgemaakt en dat ik door deze site gewaarschuwd was!


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers kan extra info opleveren