NL71INGB0756951046 – Gezocht advertentie, is een uitnodiging voor een oplichter.

Melding ; NL71 INGB 0756 951046

Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
DINKI OPLICHTER
Heathkit IT-12 signal tracer gevraagd
65
28/02/2019
Dinki
veere
Ik had een advertentie Gezocht Heathkit it-12 op marktplaats gezet.
Oplichter nam contact op en stuurde ook foto's mee met het apparaat.
Afspraak was dat hij hem op zou sturen na betaling van € 65. Oplichter gaf ook adres en telefoonnummer, het leek allemaal heel vertrouwd maar dat was het niet.
Geen contact meer mee te krijgen na betaling. Telefoonnummer bleek achteraf via Lebara niet te traceren.
Ik laat mij niet oplichten
Ik wilde een NS Dagkaart van iemand kopen die reageerde op mijn zoekadvertentie
0
19/05/2018
Ramo
Den Haag
Ik had een advertentie geplaatst op Marktplaats: gezocht NS dagkaart. Binnen enkele minuten had ik een deal met bovenstaande meneer voor 15 euro. Ik kreeg direct een melding van Marktplaats en deed onderzoek naar deze meneer. Wat blijkt: adres is te huur en IBAN is hier bekend. Kortom ik doe verder geen zaken met deze meneer.
Uchihaze
een Videokaart had ik voor een gedeelte afbetaald
60,00
17/05/2018
Aman
ik had een gezocht advertentie geplaatst voor een bepaalde videokaart, meneer reageerde op mijn advertentie en vertelde mij dat hij er nog een had liggen van het type wat ik zocht, toen vertelde ik hem dat ik het geld momenteel niet had. Toen zei hij "Als je nu een gedeelte over kan maken dan stuur ik het op en kun je de rest overmaken als je het hebt." Dit had ik dus gedaan, vrij snel want ik was aan het werk en dacht dat doe ik wel even snel. Na even twijfelen en heel goed kijken toch meneer maar een berichtje gestuurd om te vragen of ik het geld terug mocht want ik hoef de videokaart niet meer. Vervolgens komt meneer met smoesjes dat de bank dicht is en het niet vandaag terug kon sturen. dat is sowieso al een broodje aap en vooral als je ING hebt is het makkelijk om te internetbankieren en het geld gewoon per direct terug te sturen. Nu reageert meneer helemaal niet meer.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers kan extra info opleveren