NL74RABO0248398962 – 0626747724 – Redflag 1-2-3 en gelukkig een oplichter te slim afgeweest

Melding ; NL74 RABO 0248 398962  +  06-26747724

Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Wouben is oplichter iphone
Verkoop iphone 7 plus
440
2019-05-03
Jaimy
Delft 0626747724
Ik wilde mijn Iphone verkopen, en deze meneer heeft mijn advertentie gezien op marktplaats. Hij heeft mij een whatsapp gestuurd dat hij 50 euro meer wil geven als ik het naar Delft breng (redflag 1). Hij wilde geen betaalverzoek ontvangen vanwege de neppe links (red flag 2). Ik zei dat ik wel cash wilde maar hij wilde dat ook niet. Hij klonk betrouwbaar en zei ook nog dat ik erover kon nadenken. Hij meent veel bedrijven te hebben en kan dus geen spoedbetaling doen en dat hij RABO heeft dus het kan enige tijd duren totdat ik het geld hebt (redflag 3). Hij stuurde een screenshot dat hij heeft betaald maar leek totaal niet op de app van RABO (hij zegt hij heeft zakelijk dus het ziet er anders uit, maar daar klopt geen bal van). Uiteindelijk maar RABO gebeld om te vragen of dat klopt maar dat klopt dus niet. Afgezegd en hij heeft daarna niks meer terug geappt (lebara telefoonnummer als ik bel). Daarna zag ik ook nog dat hij van zijn "rekening" vanuit de spaarrekening overmaakt, wat niet klopt. ook nog andere rare overmakingen zoals bol, kruidvat, Qpark, sunallday maar zonder enige extra teksten die normaal wel krijgt bij overmakingen. Ik ben gelukkig niet ingetrapt!


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers kan extra info opleveren