NL80TRIO0788903284 – 0685448069 – No track & no trace

Melding ; NL80 TRIO 0788 903284  +  06-85448069
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Anoniem
GoPro Hero 4
81,95
2020-04-25
Wietse
Arcen
"Wietse" bood een tweedehands GoPro Hero 4 aan. Na een bod te hebben uitgebracht kon hij de betaling alleen ontvangen via Tikkie of directe overschrijving. Gekozen voor Tikkie en na een paar beloftes om de pakket op te sturen verdween zijn account. Gegokt en verloren.
Eekro
Jbl extreme 2
121,95
2020-04-26
Wilson
Hattem 0685448069
Ik heb zondag een jbl box gekocht via marktplaats, ik bood heel iets onder de vraag prijs, en kreeg meteen bericht dat het akkoord was. Ik zou het wel mogen ophalen. Dus eerst ook gezegt dat ik het op kwam halen zodat ik zijn adres had. En daar naar gezegt dat hij toxh mocht versturen. Meneer had het maandag verstuurd, nu 100x vragen of hij hem track and tracé code wou sturen. Maar telkens op het werk.
Ionut Lupascu
Gopro hero 7 black
135
2020-04-27
Willem
Vertel ...
Polar hartslag meter
Polar hartslagmeter
76,95
2020-04-30
Van De Pol - Alex
Yerseke
via bankoverschrijving betaald, advertentie netjes gereserveerd. Maar nooit geen track en trace gestuurd. Reageert niet op nieuwe berichten via marktplaats.
Mars
Google Chromecast Ultra
54
2020-04-27
Van de pol
Yerseke
Werd geadverteerd met dat hij nieuw zijn en ik bood de vraagprijs.Stuurde eerst een tikkie maar de link werkte niet. Daarna vroeg ik zijn bankrekeningnummer. Dat was geen probleem.Na betaling kreeg ik een waarschuwing van Marktplaats.
anoniem4life
Airpods Pro
155
2020-04-27
Van De Pol
Millingen aan den Rijn 0685448069
Deze man/vrouw gebruikt een, blijkbaar gehackte, marktplaats profiel van een persoon die al 14,5 jaar actief is. Komt best betrouwbaar over zou je zeggen, dus niet, want ik ben opgelicht!
Deze gast woont in Millingen aan den Rijn en ik wilde het op komen halen, maar hij zei dat die dat liever niet wil i.v.m. Corona (nog een goed excuus). Uiteindelijk afgesproken voor 155,- en diegene vroeg mijn naam, adres en mobiel nummer. Deze gegevens netjes gegeven en heeft die mij een WhatsApp-berichtje gestuurd met een Tikkie-link. Deze link heb ik gecontroleerd en is ook een betrouwbare link.
Achteraf bleek het een Tikkie-link te zijn met een tussenrekening. Dit betekent dat het bedrag eerst wordt overgemaakt naar een tussenrekening en vervolgens naar het uiteindelijke rekening: NL80TRIO0788903284
Deze gast heeft me telkens wijsgemaakt dat die, tijdens het boodschappen, mij meteen een Track&Trace code gaat aanleveren, maar hier heb ik dagen op moeten wachten. Telkens geeft die aan dat het pakketje is verzonden, maar kan de code toch niet aanleveren: verdacht!
Uiteindelijk heb ik 1 cent overgemaakt naar zowel de tussenrekening als het uiteindelijke rekeningnummer, met in de beschrijving dat ik een verkeerd rekeningnummer heb gebruikt en het geld terug wil.
De tussenrekening was blijkbaar geblokkeerd en kreeg ik, na het versturen van de overschrijving, de 1 cent terug. In de omschrijving stond ook aangegeven dat het rekeningnummer geblokkeerd is.
Pas goed op voor deze oplichters! Ze doen alsof ze betrouwbaar zijn met een neppe profiel en gebruiken foto's (met originele serienummers) van andere advertenties om je er in te laten trappen!


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers of IBAN kan extra info opleveren