NL87ABNA0526310421 – Bandit is Oplichter

Melding ; NL87 ABNA 0526 310421

Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
RdeBoer
onderdeel van auto
10
29/05/2018
Hertoch
Roermond
Ik zocht onderdeel voor mijn auto, advertentie geplaatst op marktplaats, oplichter had het nieuw liggen en kon het voor 10 euro kopen.
Gelijk zaken gedaan en overgemaakt.
Paar uur later van Marktplaats het bericht dat het een frauduleuze bieder betreft, helaas te laat..... triest:(
Oplettende gebruiker
Bijna een Volkswagen vento vr6 onderlip
0
26/05/2018
van Bomen
Roermond
Hallo,

Ik had een bericht op marktplaats gezet dat ik een Volkswagen vento vr6 onderlip zocht (erg zeldzaam). Enkele uren later kreeg ik een bericht van desbetreffende gebruiker dat hij deze lip in spiksplinternieuwe staat had liggen en hij hem wou verkopen voor 65 euro. Na wat onderhandelen kwamen we uit op 57,50. Hij zou hem morgenochtend (zondag 27-5) gelijk om 9:00 s’ ochtends opsturen en dan zou ik een track en tracé code krijgen, echter bleef de man erg opdringen dat ik moest betalen. geluk bij een ongeluk gaf mijn Rabo internetbankieren app aan dat de naam van de meneer (Richard van bomen) niet klopte bij dit rekeningnummer. Bij deze melding ging er een belletje rinkelen en voelde ik dat er iets niet klopte, hierdoor heb ik de betaling afgebroken en gelukkig niks betaald! na om een foto gevraagd te hebben van het artikel en waarom de man zijn naam niet klopte bij het bankrekeningnummer, kreeg ik de ‘smoesjes’ dat de meneer gister getrouwd was en dat hij een leen telefoon had waardoor hij geen foto kon maken. Toen wist ik zeker dat het niet klopte. Kijk dus allemaal alsjeblieft heel goed uit en maak niks naar deze meneer over!!! Duidelijk een oplichter.
Marktplaats is een slecht platform vol met fraudeurs
SSD
50
26/05/2018
Remy
onbekend
Ik had een gezocht adverentie geplaatst voor een computer onderdeel. Nadat we tot een bedrag overeengekomen waren heb ik de betaling via Tikkie gedaan, waardoor de IBAN niet te zien is. Na de betaling gaf meneer aan nog meer onderdelen te hebben, deze kon ik voor een gereduceerde prijs overnemen. Ik gaf aan er maar 1 te willen kopen, vervolgens bedreigde hij mij. Ik MOEST de betaling voltooien anders zou hij mij opzoeken. Ik heb dit uiteraard niet gedaan. Hij dwong mij om boven op de €50 dus nogmaals €120 te betalen.
te snel verleid op aanbod op mijn vraag
iets via marktplaats
56,95
25/05/2018
Hoven
reageerde op gevraagd
Hij regeerde op mijn gezochte onderdeel, en verteld dat hij deze had liggen, wat ik er voor zou willen geven. Als ik het betaald zou hij het binnen uur verzenden met track & trace en dit laten weten. En bood ook meer onderdelen aan in nieustaat. later op een andere naam.
Marktplaats waarschuwde mij net te laat , vandaar ook zijn aandringen op snelle betaling realiseer ik mij . Hij speelde goed in, heeft dit dus al veel vaker gedaan , |Zeer gehaaid,
Pop
Funko pop
20
25/05/2018
Hoven
Roermond
Nav van een advertentie een reactie gekregen. Netjes betaald, vroeg de verkoper of ik nog meer wilde kopen. Daar vanaf gezien, vervolgens direct agressieve reactie.
Anoniem
GEZOCHT artikel op Marktplaats
0
01/05/2018
Hoven
Sluis
Gezocht advertentie geplaatst, Keurige reactie, Gaf aan waar ik het voor ging gebruiken en dat ik nog op zoek was naar andere onderdelen. Toen viel de oplichter door de mand, want hij had alles, wist niet goed wat het was en kende ook de waarde niet. Nog even aan de praat gehouden via de Marktplaatsmail. Toen ipv screenshot afschrijving, politielogo gemaild, waarna ik allerhande bedreigingen kreeg. Aangifte gedaan bij politie, doorgegeven aan Marktplaats, hopelijk kunnen ze het klootzakje pakken.
mischa
tomtom bandit compleet
40,00
18/05/2018
t. van g
roermond
geen commentaar.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers kan extra info opleveren