NL87RABO031092319 – Nvidia GTX 1060 – zie je niks van want oplichting

Melding ; NL87 RABO 0310 92319

Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Lorenzo
Nvidia GTX 1060
116,50
09/06/2018
Hans
H.H. TOMAK (of Hans, zoals hij zich noemde op marktplaats) accepteerde mijn bod van 110 euro op zijn advertentie van een videokaart. We gingen akkoord dat hij het pakketje naar mij toe zou sturen, en ik nam 6,50 extra aan verzendkosten voor mijn rekening. Als ik het bedrag gelijk over zou maken zou hij het meteen op de post doen. Volgens zijn eigen zeggen ging hij gelijk weg om het pakketje op te sturen nadat hij het bedrag had ontvangen.

Bij "terugkomst" informeerde hij mij dat het postbedrijf het zo snel mogelijk zou afhandelen. Helaas heb ik op dat moment niet naar een track & trace gevraagd, al had dit toch al te laat geweest. Ik bedankte hem voor de snelle afhandeling en wenste 'm een fijn weekend.

Niet veel later kreeg ik een bericht van marktplaats dat de advertentie waar ik een bod op uit had gebracht waarschijnlijk frauduleus zou zijn; marktplaats had de advertentie en gebruiker verwijderd. Mijn hart zonk gelijk in mijn schoenen. Ik heb nog even een paar dagen gewacht om er echt zeker van te zijn dat ik was opgelicht aangezien ik geen contact meer met hem kon opnemen omdat marktplaats 'm had verwijdert.

Maar helaas, ik heb nooit wat mogen ontvangen dus heb ik aangifte gedaan bij de politie. Inmiddels heeft het trieste figuur het geld naar mij teruggestort via een ander rekeningnummer dat ik hier ook maar gelijk noem: NL43RABO0181048132

Op Mijn Politie staat nog altijd bij de status van mijn zaak dat de Politie kijkt of ze een zaak kunnen starten. Maar ik mag aannemen dat dat al in gang is gezet aangezien het geld na 2 maanden is teruggestort.

Wordt ook geen slachtoffer van deze poepvlek, mensen!


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers kan extra info opleveren