NL95BUNQ2061443907 – helaas geld overgemaakt

Melding ; NL95 BUNQ 2061 443907
Gedupeerd
WAT gekocht
BEDRAG betaald
DAT
NAAM v/d oplichter
WOONPL / 06-nr
Verhaal
Opgelicht op marktplaats
Smartphone
75
2021-07-24
M.M. meijer
Amstelveen
Op 24-7 heb ik een telefoon via Marktplaats gekocht van het merk iPhone 7 32GB, een oude telefoon waarmee ik mijn nichtje in Egypte blij wilde maken. Telefoon stond te koop voor  €100 wat ik redelijk en niet verdacht vond voor z'n een toestel die immers 5 jaar gelden in de markt is gebracht en met relatief weinig geheugen. Dezelfde telefoon  wordt bij 2e electronica webwinkel met nog garantie wordt voor tussen €120-130 verkocht.
Ik heb met de verkoper onderhandeld en kon hem voor €75 overnemen (nogmaals dit is mijns inziens een redelijk prijs voor z'n oude toestel). Ik vroeg of ik de telefoon de volgende dag kon ophalen aangezien hij op marktplaats Amstelveen (waar ik ook woon) als zijn woonplaats aangeeft. Hij zei dat hij op het punt staat om op vakantie te gaan en dat hij vanuit Eindhoven zijn vlucht neemt en dat het hem niet uitkomt omdat hij veel moet regelen. Hij heeft daarom gevraagd of hij het per post kon sturen en stuurde me een betaalverzoek om de 'deal' af te ronden.
Ik heb helaas het geld naar hem, middels een betaalverzoek, overgemaakt. Hij beloofde me de toestel de volgende dag per post op te sturen voordat hij naar het vliegveld gaat. De volgende dag (vandaag) heb ik van hem niets vernomen over het verzenden/verzendbewijs en op mijn vraag daarop heeft hij niet gereageerd. Ik begon te twijfelen aan hem en vroeg aan een vriend van mij of hij op dezelfde telefoon wilde aanbieden, dat deed hij. Naar mijn verbazing heeft hij aangegeven dat de telefoon nog steeds te koop is. Hij ging weer dezelfde tactiek met hem gebruiken. Deze keer vroeg eerst of hij (mijn vriend) naar Aalsmeer zou komen en toen had het hij weer over zijn vakantie en vlucht die vanuit Eindhoven vertrekt en dat hij liever de telefoon per post zou sturen als het geld vooraf overgemaakt is. Ik heb van zowel mijn chat geschdenis als die van mijn vriend een print screen gemaakt evenals van zijn profiel op marktplaats en zijn advertenties.


ook opgelicht ?
meld het hier én doe aangifte
zoeken met de 06-nummers of IBAN kan extra info opleveren