Zoek je het telefoonnummer van ‘n Marktplaats oplichter?

Makkelijk en snel beschikbaar voor MarktplaatsoplichtersOp deze site draait het om bankrekeningnummers. Het IBAN van een oplichter zetten we zo snel mogelijk online. Een IBAN is altijd gekoppeld aan een BSN. Het is niet eenvoudig maar uiteindelijk kom je daarmee bij een mens van vlees en bloed. Zoeken op namen, telefoonnummer of mailadressen heeft weinig zin.
Oplichters zijn erg bedreven in het verzinnen van vertrouwenwekkende (NL) namen.  Ook het aanmaken van een fake mailadres + Marktplaats account doe je binnen 3 minuten.  Een nieuw telefoonnummer kost ze een beetje geld. Voor € 5,- heb je een nieuwe simkaart + beltegoed bij de AP. Zo’n frisse MP-oplichter uit 020 wisselt vaker van simkaart dan van onderbroek.
Proberen mag altijd. Doe de check rechtsboven of ga naar telefoonnummerzoeken.net.

Gelukkig heeft de anonieme prepaid simkaart zijn langste tijd gehad. Als eerste kwam er een discussie op gang in Duitsland en België. Nu lijkt het erop dat ook Nederland naar verplichte registratie wil gaan.  Als brave burger mag je ook wel je bedenkingen hebben bij de retailers die de criminelen faciliteren. Denk daar maar eens aan als je bij AH in de rij staat.